sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

sekalaista sepustusta

KYHäily ei ole juuri edistynyt eli uusia aloituksia en ole tehnyt enää päivittäin ja pari aloitusta jää väliin alkuviikostakin. Ensi viikon lopulla pitänee sitten aloittaa kaksi työtä päivässä. Tähän mennessä tilanne on tämä:
KYH 1 - 1.6. aloitettu pusero, kesken
KYH 2 - 2.6. aloitettu sinivalkoinen sukkakirjanmerkki, valmis 2.6.
KYH 3 - 3.6. aloitettu keltavihreä sukkakirjanmerkki, valmis 6.6. (tupsu puuttui pari päivää)
KYH 4 - 4.6. aloitettu virkkaus, josta tulee rätti tai pyyhe tai jotain...  kesken
KYH 5 - 5.6. aloitettu sukat Nalle-langasta, kesken
KYH 6 - 8.6. aloitettu virkkaustyö, josta toivottavasti tulee isona pannulappu, kesken


Bookcrossing-kirjoja en ole juuri lukenut, kun kirjastoautosta lainasin ihan vahingossa kolme tai neljä kirjaa, vaikka menin vain palauttamaan yhtä. Mutta minkä sille voi, kun hyllyissä oli lue joskus -listallani olevia kirjoja, joita ei kirjastossa koskaan tule vastaan. Autossa niitä oli useita - ja laina-aikaakin syksyyn asti, joten mukaanhan ne piti ottaa.

Marleena Kajasteen Revitty Elämä - Erityislapsen matka aikuisuuteen on paikoin rankkaa luettavaa, mutta suosittelen silti jokaiselle. Kirjan kirjoittaja on Aspergen-lapsen äiti, joka kertoo poikansa kasvamisesta, koulusta, diagnoosin puutteesta ja lopulta löytymisestä, avun saamisen vaikaudesta. Kirjasta on netissä sen verran arvioita, että en kirjoita vielä yhtä. Suosittelen luettavaksi vaikka tätä: http://www.kuntoutuspaju.fi/revitty-elama/


Pyöräilyssä kesäkausi on päässsyt hyvän vauhtiin. Kahdeksan viikkoa on mennyt, 18 viikkoa on vielä jäljellä. Kahdeksan viikon aikana kilometrejä on kertynyt 1004, mikä on reippaasti enemmän kuin olin asettanut tavoitteeksi.

Useimpina päivinä viime aikoina on ollut niin kuuma, että olen lähtenyt pyöräilemään vasta illalla - klo 20 tai jopa 22 aikoihin. Torstaina oli iltapäivällä asiaa kaupungille, joten lähdin kuumassa aurinkoisessa säässä samalla pyöräilemään. En ehtinyt ajaa kuin viitisen kilometriä keskustasta Lielahteen, kun ensimmäinen sadekuuro yllätti niin sanotusti aivan kirkkaalta taivaalta. No, kuurot ovat kuuroja, ja menevät ohi... Mutta niitä kuuroja sattuikin sen iltapäivän ja alkuillan aikana kohdalleni ainakin kuusi + yksi jonka saapuessa olin juuri tunnelin kohdalla ja hetken sitten odottelin tunnelissa kuuron loppumista. Toiseksi viimeinen sadekuuro oli sen verran rankka, että tajusin kastuneeni alusvaatteita myöten ja toisessa kengässäkin tuntui alkavan lainehtia. Viimeinen sadekuuro iski paikassa, jossa olisin voinut hetken odotella sen ohimenoa, mutta totesin, että olen jo niin märkä, että ei pieni sade enää lisää kastele...

Niin - ja kirjojahan ei voi koskaan olla liikaa, eihän? Pyöräilin tänään Teivon ABC-asemalle, jossa on Kirjapörssi. On niitä muuallakin. Sieltä löytyi Valittujen Palojen julkaisema Koko perheen käsityö- ja askartelukirja, sellainen suunnilleen A4-sivukokoa oleva 285-sivuinen opus + kaavaliite. Vaikuttaa monipuoliselta: ompelua, neuleita, kortteja, puutöitä, kirjontaa, kasviprässejä... Kun kirjalla oli hintaa ruhtinaalliset 7,90 euroa, niin pakkohan se oli ostaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti