tiistai 4. kesäkuuta 2013

ja tuli kolmas päivä

Kolmannen hullutuspäivän kyhäelmäksi ajattelin tehdä tylsästi toisen sukkakirjamerkin, samasta langasta samoilla puikoilla, mutta eri värisenä. Sinivalkoisen pidän itse, keltavihreän tein lahjaksi.  Työ sujuikin sukkelammin kuin eilen, kun väkersin elämäni ensimmäistä minisukkaa.

Kuusitoista silmukkaa jaettuna neljälle puikolle - tuntuu että mitään muuta ei teekään kuin vaihtaa puikkoa. Ensimmäinen minisukka onnistui mielestäni kuitenkin hyvin. Se näytti ihan hyvän malliselta sukalta, kantalapun reunoissa ei ollut reikiä, joita niin helposti saan aikaan kun pitää poimia silmukoita; kärkikavennuskin näytti aika hyvältä.

Toinen samanlainen tuntui alussa sujuvan helpommin kuin ensimmäinen - mikä ei varmaan ole yllätys. Noin pienessä sukassa työn laadun oikeastaan havaitsee vasta, kun koko työ on valmis - ja kantalapun reunat olivat reikäiset ja kiilakavennukset hassun näköiset ja kärkikavennuskin näytti ihan oudolta... Niinpä sitten purin sukan resoriin asti ja lähdin postiin, kirjastoon, ympäristötorille ja bookcrossing-miittin. Illalla neuloin sukan varresta varpaisiin uudestaan ja olin melko tyytyväinen tulokseen - mutta kyllä se enesimmäinen sukka näyttää paremmalta kuin toinen. (KYH 3 ei ole vielä aivan valmis - sukka on valmis, mutta nauha ja tupsu puuttuvat vielä.)

Bookcrossing on harrastus, jossa luetaan ja vapautetaan kirjoja. Kirjoja lainataan toisille bookcrossareille, kierrätetään omassa porukassa tai jätetään villisti jonnekin löydettäväksi. Mutta kyllä siinä porukassa välillä kierrätetään muitakin itselle tarpeettomia ja toiselle tarpeellisia tavaroita, vaikka kirjat ovatkin se ykkösasia.

Olin ilmoittanut kanssacrossaajille, että jos jollain on ylimääräisiä ja itselle tarpeettomia jämälankoja, niin otan mielelläni vastaan. Niinpä tänään tulin miitistä kotiin tällaisen "saaliin" kanssa:Vasemmalla olevat kolme kirjaa ovat peräisin kirjaston vaihtohyllystä - oikealla olevat kolme kirjaa ja kaikki langat miitistä. Osa langoista on melko paksuja, ehkä jopa puikoilla 6-8 neulottavia - ideoita niiden käyttöön otan vastaan.2 kommenttia:

  1. Raidallinen huivi/kaulaliina? Tai sitten sellainen rinkulahuivi, joka kietaistaan? Voisi tehdä joko leveämmät raidat tai raidoittaa muutaman kierroksen raitoja ja vaihtaa värejä/väriyhdistelmiä. Tyyny? Kassi? Kirjanpääliset? Peitto?

    VastaaPoista
  2. Hm. Kiitos ideoista. Täytyy katsoa, mihin ne paksut langat riittää.

    VastaaPoista