tiistai 22. heinäkuuta 2014

Näinhän tässä kävi

Viime kesän Kesäyön hullutuksen jälkeen (joka sain aloittamaan tämän blogin) päätin, että toista kertaa en siihen osallistu. Ei sillä, etteikö olisi ollut ihan kiva tehdä tiiviisti käsitöitä, mutta kyllä reilu 20 neule- tai virkkaustyötä kahdessa kuukaudessa - ja vielä pyöräilykautena- voi aiheuttaa käsitöihin pakkopullan tunnun, ja sitä en harrastuksiin kaipaa. No, en osallistu tänä kesänä Kesäyön hullutukseen - mutta hullutuksia on muitakin.

Juhannuksena alkoi Joulunyön hullutus eli JYH. Juhannuksesta elokuun loppuun on tarkoitus aloittaa 20 neule- tai virkkaustyötä ja saada ne jouluaattoon mennessä valmiiksi. Riippuen siitä, missä vaiheessa kesää aloittelee (juhannuksesta alkaen vai vasta elokuussa), aikaa on  4-6 kuukautta. No, tähän hullutukseen lähdin mukaan.

Tällä hetkellä aikomukseni on tehdä Muumi-amigurumeja, joihin sain jo viime jouluna ohjekirjan ja jonkin verran lankoja. Kovasti olen ohjeita katsellut, mutta en ole vielä aloittanut. Saa nyt sitten nähdä, montako muumihahmoa minulla on jouluun mennessä. Muut työt ovat varmaan villasukkia ja ehkä villatakki, johon ostin langat jo kevättalvella.

Tähän mennessä olen aloittanut kaksi sukkaa. Novitan Nostalgiasta pitäisi tulla lapsen sukka ja valkoisesta langasta vauvan junasukka. Näyttää kyllä siltä, että junasukasta on tulossa isompi kuin tuosta lapsen perussukasta. Junasukka on pyöröpuikolla, koska olen siirtänyt silmukat siihen aloittaakseni toisen sukan varren. Varsien jälkeen teen molempien kantapäät peräkkäin ja sitten molempien loppuosan.


Ja sen verran kesämietteissä näköjään olen, että lähes kaiken tässä kirjoittamani kirjoitin jo Kesämietteissä-päivityksessä pari viikkoa sitten.


Toinen asia, mihin tuo otsikko myös sopii - näinhän tässä kävi:


Kun pyörä on lähes päivittäisessä käytössä, niin aina välillä jotain menee rikki tai joutuu huoltamaan. Kuumana päivänä ei huvittanut lähteä kävelleen 3,5 km:n päähän kauppaan ostamaan uutta ulkorengasta, mutta pelkäsin pullistuvan kumin puhkeavan heti. Suojasin kohdan ilmastointiteipillä, poistin takajarrut käytöstä ja toivoin tilapäiskorjauksen kestävän rauhallisen ajon kauppaan ja takaisin. (Rauhallisen siksi, että vauhti piti pitää sellaisena, että jarrutus pelkillä etujarruilla onnistuu.) Rengas kesti, vaihdoin renkaan ja taas mennään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti