tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kesämietteissä

Reilu vuosi sitten aloitin tämän blogin lähinnä Kesäyön hullutuksen eli käsityöhaasteen takia. Haasteen päätyttyäkin olen toki kirjoittanut tänne, mutta selvästi vähemmän kuin haasteen aikana. No - nyt olen aloittamassa taas yhtä käsityöhaastetta, joten...

Tällä kertaa osallistun JYHiin. Tarkoitus on aloittaa juhannuksen ja elokuun lopun välissä 20 neule- tai virkkaustyötä ja saada ne jouluaattoon mennessä valmiiksi. Huomattavasti helpomman kuuloista kuin aloittaa kesäkuun alussa reilu 20 työtä ja saada ne heinäkuun loppuun mennessä valmiiksi, kuten siinä viime kesän KYHissä (ja myös tämän kesän, muta siihenhän en osallistu).

Kyllä KYH viime kesänä ihan hauska oli, mutta minä en todellakaan ole NIIIIN käsityöihminen kuin jotkut luulevat... Teen kyllä käsitöitä, mutta en kaiken aikaa. Tänäkään kesänä en ole virkannut tai neulonut mitään, enkä sitonut kirjojakaan. Siksi 20 käsityötä ja kaksi kuukautta riitti yhden kerran. Sen sijaan 20 käsityötä ja noin 5 kuukautta (heinä-elokuusta jouluun) kuulostaa ihan hyvältä. Alustava suunnitelma on tehdä vihdoin muumiamigurumeita - ohjekirjan ja lankoja toivoin ja sain viime jouluna lahjaksi.Edellisessä päivityksessäni kerroin japanilaissidoksella tekemästäni kirjasta. Tein toisen samanlaisen: samat sivumäärät ja sivukoot, mutta eri värit. Tämän kirjan annoin palkinnoksi evankelisen kansanopiston EFOn hyväksi järjestettäviin arpajaisiin. Olen opiskellut koulussa kaksi vuotta 1980-luvulla. Kansanopistojen taloudellinen tilanne vaikeutuu kaiken aikaa, joten opistot tarvitsevat tukea muualtakin kuin oppilaiden lukukausimaksuista ja valtion tuesta.
Kesällä näistä blogin teemoista pyöräily on tärkeintä. Siitä en vain kovin paljon osaa kirjoittaa. Tänä keväänä ja kesänä ei juuri ole "ihanteellisia" pyöräilysäitä ollut. Toukokuussa oli hellettä, jolloin pyöräillessä tahtoo olla liian kuuma. Sitten alkoi kylmä sadekausi. Pieni kastuminen ei lämpimillä ilmoilla haittaa, kun aurinko ja tuuli kuivaavat, mutta kylmillä ilmoilla kastumisen jälkeen palelee kotiin asti... Ja kun sadekausi päättyi, tulivat taas helteet. Kaipaan niitä päiviä, joina ei ole tuskaisen kuuma mutta ei sadakaan. Poutaa ja noin 20 astetta, kiitos :) No, säistä huolimatta olen pyöräillyt ihan suunnittelemani verran ja samoissa lukemissa kuin viime kesänäkin: nyt on noin 1700 km poljettuna huhtikuun puolivälistä alkaen.

Pyöräilyn oheistoimintona olen käynyt etsimässä myös geokätköjä. Ajatukseni oli saada kätköistä sopiva kohde pyöräilyyn ja onhan se toiminutkin niin - mutta kummasti kätköily vie myös aikaa. Parin tunnin pyöräilyyn onkin uponnut neljä tuntia. Tätyy nyt harkita, miten jatkan. Yksi vaihtoehto voisi olla, että yhdellä pyöräilyllä haen vain yhden kätkön. Toinen vaihtoehto voisi olla, että yhtenä tai kahtenä päivänä lähden nimenomaan kätköpyöräilylle ja muina päivinä en kätköjä vilkaisekaan.

Kello on 21:11 ja lämpöä on "enää" noin 25 astetta. Taidanpa lähteä kohta yöpyöräilylle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti