keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Tossuja ja patalappuja

Tossut 

Virkkasin jo viime vuoden puolella kahdet "tennarit", ensin itselleni ja sitten joululahjaksi siskolleni. Ennen joulua en niitä halunnut täällä esitellä :) Ja joulun jälkeen unohdin.
(Ohje, jota jonkin verran sovelsin, on Harakan aarteista )


Patalaput

Tammikuussa virkkasin siskolleni samanlaisen Lakupekka-pannulapun, joita tein viime kesänä kaksi.
(Ohje touhumaan sivulta )Helmikuussa lainasin kirjastosta Jaana Vehkasalon kirjan Patalappuja à la carte. Siinä olikin monta mukavaa pannulappuideaa. Yhden helpon niistä olen virkannut, muitakin on suunnitelmissa.
Pusero

Huomasin kuvia katsoessani, että "ikuisuusprojektini" on jäänyt myös bloggaamatta. Ostin jo muutama vuosi sitten (2008?) Latviasta lankaa, johon ihastuin, kun sen kaupan ikkunassa näin. Valitettavasti lankaa oli niin vähän, että siitä en puseroa saisi. Päätin kuitenkin ostaa ne kerät, mitä kaupassa oli, ja etsiä pariksi sopivan langan Suomessa. Parin etsiminen venyi. Lopulta sitten jossain vaiheessa löysin juuri sopivan paksuista ja aivan oikean sävyistä valkoista lankaa.

Aloitin puseron neulomisen joskus syksyllä 2012. Jostain syystä en sitä silloin saanut valmiiksi ja kesällä KYHäily vei kaiken ajan. Elokuussa jatkoin sitten tämän puseron neulomista - ja alkusyksyn aikana purin, neuloin, purin, neuloin, purin, neuloin puseron yläosaa. Ongelma oli sama kuin KYHäilyssä tekemässäni puserossa: laskin raglan-kavennukset väärin ja kaula-aukkoon jäi liikaa silmukoita.


Lopulta päätin, että pusero saa kelvata. Olen käyttänyt tätä puseroa tänä talvena enemmän kuin mitään muuta. Silti edelleen mietin, purkaisinko sekä hihojen että kauluksen resorit - hihojen siksi, että pidän hiukan pidemmistä hihoista kuin tässä nyt on, ja kauluksen siksi, että tahtoisin siitä hiukan tiukemman. Jos vaikka kokeilisi joustavaa resorilankaa kaulukseen tuon puserolangan lisäksi. Sekä valkoista että värikästä lankaa on jäljellä, joten korjaukset voisin hyvin tehdä.

Neulerenkaat

Niin - ja neuleisiin liittyy sekin, että tammi-helmikuun vaihteessa katselin kaupoissa neulerenkaita. Havaitsin, että hintavaihtelu on luvattoman suurta - jopa aivan samanlaisissa pakkauksissa. Edullisimman löydettyäni menin ostamaan renkaita - mutta nepä olivatkin loppuneet.Tein sitten samaan liikkeseen verkossa tilauksen, että olisin varaajalistalla. Kuukauden verran renkaita jouduin odottelemaan, mutta nyt olen ne saanut.


Erillisen sukkarenkaankin olen ostanut. Vielä en ole aloittanut mitään työtä renkailla, mutta netistä olen katsellut ideoita. Ensimmäisten kokeilujen perusteella en pidä metallipiikkisestä sukkarenkaasta niin paljon kuin näistä muovirenkaista. Kunhan teen näillä oikeasti jotakin, niin yritän raportoida kokemuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti