keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kyhäilyjen väliakatietoa

Hullu tunne. On tämä oikeasti hullutus. Yleensä pyrkii saamaan käsityöt valmiiksi - nyt pitää olla tekemättä keskeneräisiä, jotta ehtii aloittaa uusia. No, kohta pääsee sitten tekemään niitä aloitettuja. Olen tässä välissä jo ehtinyt miettiä, että heinäkuun jälkeen en "enää ikinä" neulo tai virkkaa... ja samalla odotan jo pääseväni jatkamaan isoäidin neliöitä peittoa varten. Se ei ole KYH-projekti, koska se on ollut kesken jo kauan. Teen sitä hitaasti, mutta varmasti.

Noiden pienten töiden väkertäminen on yllättävän hidasta. Aikaa vie se, kun virkkaustyöt alkavat sillä, että tarkistan jostain, miten eri töissä tarvittavat silmukat tehdään. Kukkakoriste oli sikäli hyvää harjoittelua, että siihen tuli monenlaisia silmukoita - ja kaikki moneen kertaan. Aikaa vie myös se, että monet pienet työt olen joutunut tekemään kahteen tai kolmeen kertaan - en tietenkään alusta loppuun, vaan pätkä kerrallaan tehnyt, purkanut, lukenut ohjetta uudestaan ja kokeillut taas. Kyllä puseron tekeminen on leikkiä näihin näpertelyihin verrattuna. Senkun vain neuloo oikeita silmukoita pyöräpuikoilla helmasta kainaloon asti. Ei tarvitse laskea, kaventaa, lisätä, vaihtaa puikkoa, tarkistaa että puikon vaihdossa silmukat ovat sopivan kireät, ei ongelmia kirjoneuleiden langanjuoksujen kanssa... Puserossa vasta hihoissa ja yläosan raglan-kavennuksissa joutuu vähän laskemaan, kun taas monissa pienissä töissä ei muuta ehdi tehdäkään.

Olen tällä hetkellä yhden aloituksen jäljessä aikataulusta. Ja pari työtä epäilyttää - mahtaako niistä tulla mitään. Yhtä aloitusta olen väkertänyt jo 18 päivää - no, en joka päivä, mutta vieläkään en ole keksinyt, miten sen työn toteutan. Valmiin työn näen kyllä silmissäni - mutta epäselvää on, miten siihen pääsen. Sitä työtä en laske mukaan ellen saa sitä myös valmiiksi ennen lauantaita. En ota riskiä, että koko homma kaatuu siihen, että yksi työ on mahdoton toteuttaa...

Joulupallojen ohjetta olen hiukan soveltanut - ensimmäinen pallo on tehty ohjeen mukaan ja kaksi muuta hiukan muutellen. Kirjanmerkkisukat olen tehnyt soveltaen sukan perusohjetta, joka on Nalle-langan vyötteessä. Silmukoita tein 16 ja laskin kaikki silmukkamäärät isomman sukan ohjeen perusteella. Nauhat olen palmikoinut eli letittänyt. Tiskirätti on bambulangasta aina-oikeaa kulmasta kulmaan. Epäsiistin näköisten reunojen takia virkkasin vielä kiinteitä silmukoita koko rätin ympäri. Kukan ohje löytyi netistä (en löydä sitä enää), mutta en osannut tehdä sitä ohjeen mukaan, joten sovelsin ohjetta. Tiskirättiä lukuun ottamatta kaikki valmiit työt on tehty jämälangoista.

Valmiit työt (8): kolme joulupalloa, tiskirätti, virkattu kukka ja kolme sukkakirjanmerkkiä.

Keskeneräiset aloitetut (8): pusero,  patalappu Huopasesta, kahdet sukat (kirjavat ja siniset) , kaksi Lakupekka -patalappua, virkattu pyyhe tai rätti ja paksusta langasta kaulaliina. Tänään aloitettu porkkana-amigurumi puuttuu kuvasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti